Sukupolven- ja omistajanvaihdokset ovat kuuma aihe Suomessa, kun lähivuosina useat yritykset etsivät uutta jatkajaa toiminnalleen. Tornion elinkeinoyhtiö Team Botnia haluaa olla mukana edesauttamassa yritysten omistajanvaihdoksia tarjoamalla omia palveluitaan yrittäjien käyttöön sekä lanseeraamalla omistajanvaihdospalvelun, jossa elinkeinoyhtiö kerää ei-julkisen rekisterin yrityksistä, joilla on mahdollinen tarve omistajanvaihdokselle tulevaisuudessa.

Team Botnia välittäjäorganisaationa omistajanvaihdoksissa

Tornion elinkeinoyhtiö Team Botnia vastaa tarpeeseen perustamalla yrityksille omistajanvaihdospalvelun eli ei-julkisen rekisterin, johon myyjä voi ilmoittaa oman yrityksensä. Tavoitteena on, että yritysten tukiorganisaatioilla Torniossa olisi tietoa mahdollisista myytävistä yrityksistä, että yrityksiä ja yrittäjiä voitaisiin mahdollisimman tehokkaasti auttaa yli omistajanvaihdoksen.

Omistajanvaihdospalvelu ei ole julkinen ja mitään suuria toimenpiteitä ei yrityksen ole tarvinnut vielä tehdä, ilmoittaessaan yrityksensä elinkeinoyhtiön rekisteriin.

Omistajanvaihdospalvelun tarkoituksena on saada tieto yrityksistä luopujista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mitään toimenpiteitä ei vielä tarvitse tehdä eikä valmiita suunnitelmia tarvitse olla. Jos yritys haluaa, tieto myytävästä yrityksestä voidaan lisätä verkkosivuillemme www.bothnianbusiness.fi.

Tavoitteena on saada tieto myytävistä yrityksistä ja tehdä alkukartoitus, jonka perusteella yrittäjä ohjataan sitten eri asiantuntijoille.

Team Botnia haluaa olla vahva tuki torniolaisille yrityksille omistajan- ja sukupolvenvaihdoksissa. Team Botnia toimii tavallaan välittäjäorganisaation, joka ohjaa myyjät ja ostajat toistensa luo.

Kimmo Nurmos

Yrityskehittäjä
Team Botnia Oy
+358 40 768 5438
kimmo.nurmos@tornio.fi

Tiina Pelimanni

Yrityskehittäjä
Team Botnia Oy
+358 (0)40 661 2939
tiina.pelimanni@tornio.fi

Lapin Yrityspörssi