21 April 2020, Time 4/21/20 10:00 (suomen aikaa)


Päästövähennyskoulutukset yrityksille 2020
Aika: Tiistai 21.4.2020 klo 10–16 Rovaniemi

Paikka: Kulttuurikeskus Korundi, Lapinkävijäntie 4, 96100 Rovaniemi

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5–15 vuoden etumatkan. Menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen, markkinoilla erottautumiseen ja resurssien säästämiseen: pienentämällä materiaali- tai lämpöhukkaa sekä vähentämällä energian ja polttoaineen kulutusta syntyy kustannussäästöjä ja päästöt vähenevät.
Suomalaiset yritykset voivat olla vastuullisuuden suunnannäyttäjiä maailmassa ja tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä. Tutustu Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen.

Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin? Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä päästövähennyskoulutuksia, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen.
Päästövähennyksissä keskitytään yritysten oman toiminnan, logistiikan ja energiankulutuksen aiheuttamiin päästöihin Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen vaatimusten mukaisesti.

Kenelle?
Koulutus on suunnattu yritysjohdolle, tuotanto- ja ympäristövastaaville sekä vastuullisuudesta kiinnostuneille. Koulutuksesta hyötyvät myös yritysten markkinointi-, brändi- ja myyntivastaavat.

Koulutuksen sisältö

Tilaisuuden avaus ja kauppakamarin puheenvuoro • Ilmastositoumuksen esittely
Esimerkkiyrityksen tarina
Johdanto yritysten ilmastopäästöihin – miksi vähentää päästöjä ja asettaa ilmastotavoitteita? Päästölaskennan perusteet ja standardit

• GHG Protocol -standardin käyttö hiilijalanjäljen laskennassa

• Esimerkkejä tyypillisistä päästöjakaumista yrityksissä Päästötiedon raportointi Päästöjen vähentämisen mahdollisuudet yrityksissä Miten luodaan tiekartta hiilineutraalisuuteen? Päästöjen kompensointi osana hiilineutraalisuutta

Lounas

Työpajat

• päästöjen laskenta

• päästötiedon raportointi

• päästöjen vähentäminen ja hiilineutraalisuus

• päästöjen kompensointi Työpajaosuuden purku ja keskustelu työn tuloksista
Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Yrityksesi vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.

Osallistumismaksu
Kauppakamarin jäsenyrityksille 590 € + alv 24 % / osallistuja Normaalihinta 690 € + alv 24 % / osallistuja
Osallistumismaksuun sisältyy aamukahvi, lounas ja iltapäiväkahvi.Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko seminaarin hinta.

Kouluttajat
Vaasassa kouluttajina toimivat Gaia Consultingin asiantuntijat. Gaialla on pitkä kokemus kestävän liiketoiminnan konsulttina.
Helsingissä, Haminassa, Seinäjoella, Porissa, Vaasassa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä kouluttajina toimivat AFRY (ent. ÅF Pöyry) hiilijalanjälkiasiantuntijat Minna Tontti ja Noora Rantanen.
Lisätietoja
Koulutusten sisällöstä vastaa Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen, eero.yrjo-koskinen@chamber.fi
Koulutusten käytännön järjestelyitä hoitaa Keskuskauppakamarin palvelujohtaja Mari Hakkarainen, mari.hakkarainen@chamber.fi
Pidätämme oikeuden muutoksiin.