Hanke on Tornion kaupungin oma projekti, jonka tavoitteena on tehdä selvitys kahden valtakunnan rajalla sijaitsevan Victorian torin kehittämismahdollisuuksista ja erityisesti sen hyödyntämismahdollisuuksista esimerkiksi toritapahtumiin. Johtuen kauppakeskuksen välittömästä läheisyydestä, sen asiakasliikenteen ansiosta torista on mahdollisuus tehdä houkutteleva paikka tapahtumien organisoimiseen.

Kahdessa maassa sijaitseva tori ja kahdesta maasta tulevat asiakkaat ovat maailmanlaajuisestikin kiinnostusta herättävä ilmiö ja torin kehittämiseen tähtäävät projektit pyrkivätkin alleviivaamaan tätä. Onnistuessaan torista on mahdollista kehittää turisteja houkutteleva kansainvälinen matkailunähtävyys.

Projektissa arvioidaan toritoiminnan edellytyksiä mutkattoman yhteistyön toteutumiseksi kauppakeskuksen kanssa sekä torin näkyvyyden lisäämistä niin kohtaamispaikkana kuin markkinapaikkana. Hanke on esiselvitys, jonka tuloksena saadaan selville potentiaaliset kehityskohteet myöhempiä jatkoprojekteja varten.

Aika hankkeella on noin vuoden 1.9.2013-31.10.2014. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 21020 €, josta yksityistä rahoitusta on 25% ja josta Tornion kaupunki vastaa 15% osuudella.

Yhteystiedot: Projektipäällikkö Hannu Alatalo, +358 44 073 8150, hannu.alatalo(at)pp.inet.fi

Lue loppuraportti Victoriantorin selvityshankkeesta